Families

Au pair bureau - Tryghed for unge piger!

Au pair bureau - Tryghed for unge piger!

Au pair program er et internationalt kulturudvekslingsprogram for unge, hvor den største efterspørgsel af familier for det meste er rettet mod de unge, ugifte piger. Unge piger er villige til at opleve et andet land og ivrige efter at lære en anden kultur, traditioner og sprog i værtslandet at kende. Samtidig oplever de ofte nogen frygt og usikkerhed over for det ukendte og føler sig ikke trygge nok i et fremmed land, hvis de har besluttet at søge en værtsfamilie og au pair-stilling selvstændigt.

Au pair bureauer kan være mere end nyttige i sådanne tilfælde og yder ikke blot bistand i søgningen og udvælgelsen af familien men er også ansvarlige for au pairens sikkerhed og for at yde fuld støtte og hjælp til au pairer i opholdslandet. Hvert land har sine egne regler og bestemmelser, og mangel på viden om disse kan få negative konsekvenser. Formålet med formidlende bureauer er at yde fuld sikkerhedsgaranti og rettidig assistance og støtte til unge piger i det fremmede land. De fleste af disse bureauer har licens og er akkrediteret, og det betyder, at de har en masse erfaring i at arbejde med forskellige ungdomsprogrammer. Ifølge den seneste statistik er mere end 80 % af au pair-kandidater villige til at blive registreret ved det formidlende lokale bureau i sit eget land og foretrækker sikkerhed frem for nogle økonomiske udgifter.

Bureauer hjælper også værtsfamilier i alle spørgsmål relateret til au pair-ansættelse, såsom regler for programmet, vejledning ved kontraktudfyldelse, oplysninger om ansøgningsprocessen, indgivelse og samtale i ambassaden, konsulære gebyrer og krav osv. Som regel kører registreringen og sagsbehandlingsprocessen af au pair-visum betydeligt hurtigere og lettere, hvis ansøgeren er blevet formidlet gennem et au pair-bureau.

Bureauer leverer en række services til familier: søgning og udvælgelse af den rette au pair-kandidat, og repræsenterer dermed interesser for begge parter under au pair-programmet. De yder ligeledes rådgivning og konsultation vedrørende registrering af au pair, forsikring, skatter, valget af sprogkurser og om proceduren for ind- og udrejse for au pair. I nødstilfælde eller i forbindelse med mange spørgsmål relateret til et au pair-ophold i værtslandet er bureauer værd at tage fat på, fordi det ofte er ganske vanskeligt at finde svarene selv.

Bureauer spiller en vigtig rolle i formidlingen mellem værtsfamilier og au pair-kandidater. I nogle lande, som for eksempel USA, er det nødvendigt at henvende sig til et godkendt bureau, der fungerer som en garant for hver eneste au pair-kandidat, der ansøger om au pair-stilling hos den amerikanske familie. Uden tilladelse fra sådan et bureau/garant kan man ikke forvente at få udstedt en au pair-opholdstilladelse i USA.

Tags: Denmark Agency