Dyrere au pair-ordning vedtaget

Families

Det bliver mere end tre gange så dyrt at have en au pair i hjemmet til at hjælpe med børnepasning og andre huslige gøremål.

Det har et flertal uden om regeringen vedtaget i dag.

Og det vækker stort frustration hos borgmesteren i Rudersdal Kommune, som er en af de kommuner i landet med flest au pairer.

- Det er en vendetta, hvor man går efter familier der bidrager rigtig meget til dansk økonomi og velfærd. De har brug for støtten i en travl hverdag, siger Jens Ive (V), borgmester i Rudersdal Kommune.

Lovforslaget, som Dansk Folkeparti står bag, sløjfer statens tilskud til den danskundervisning, som bliver tilbudt au pairen, og samtidig hæver de beløbet for danskundervisningen.

En værtsfamilie skal derfor fremover betale et engangsbeløb på 17.300 kroner mod de 5.380 kroner, det har kostet at få en opholdstilladelse til en au pair indtil i dag.

Men det er totalt meningsløst, mener Jens Ive.

- Jeg sætter stort spørgsmålstegn ved, hvor meget danskundervisning bidrager. Jeg tror hellere, at de unge piger skulle få noget ordentlig engelskundervisning, siger han.

Loven er højst sandsynlig at træde i kraft 1. juli 2019. Indtil videre vil ansøgninger blive behandlet med de nuværende satser 5.380 kroner.

Enhedslisten så helst au pair-ordningen helt afskaffet, noget som Dansk Folkeparti og SF tidligere også har forsøgt at samle flertal for.

Den nuværende au pair-ordning bliver i øjeblikket evalueret af Styrelsen for International Rekruttering og Integration. Evalueringen forventes at være færdig medio april.

Kilde: DR, Kristeligt Dagblad

Updated: 15 marts 2019 Tags: Denmark Rules Law