Archived articles

Archive

Nye takster for lommepengebeløb og beløb til medfinansiering af danskuddannelse (pr. 1. januar 2019)

Fra 1. januar 2019 og frem forventes satsen for lommepengebeløbet at blive 4.350 kr. og beløbet til medfinansiering af danskundervisning forventes at blive 5.380 kr.

Archive

Ekstra au pair-kontrol af ægteskabsstatus for filippinske au pairer

Udlændingeservice har gennemført målrettet kontrol af ægteskabsstatus for filippinske statsborgere, der ansøger om au pair-ophold.

Archive

Au pair piger binder pædagoger og forældre sammen

I flere københavnske og nordsjællandske daginstitutioner er det nu helt normalt, at au pair-kvinder fra Filippinerne er bindeled mellem pædagoger og forældre.

Archive

Naboen må gerne have au pair

Over halvdelen af danskerne forstår godt, hvorfor andre hyrer en au pair. Men kun hver femte ville selv have en boende, viser måling.

Archive

Får au pair-kvinder en rimelig behandling i Danmark?

Søren Pind siger, at au pair-ordningen er verdens bedste udlandshjælp. Men eksperter kritiserer, at der reelt er tale om billig arbejdskraft.

Archive

Norway: The prosecutor will have imprisonment au pair case

A married couple from Frogner wanted to have two au pairs. But since only one is allowed at a time, they got a couple of friends to pretend that one of the au pairs would be living with them.

Archive

Dobbelt så mange au-pair piger til landet

På få år er antallet af opholdstilladelser til udenlanske au pair-piger fordoblet fra godt 1.000 til ca. 2.000 om året i 2007.

Archive

Danske værter tilbageholder au pair-kvinders pas

I en række tilfælde har danske værtsfamilier overtrådt straffeloven ved at tage au pair-kvindernes pas som pant - for at forhindre dem i at rejse.

Archive

Au pair-kvinder bliver boende i Danmark

Antallet af filippinere, der får arbejdstilladelse i Danmark, efter at au pair-kontrakten er udløbet, er seksdoblet på fem år.

Archive

Syv af ti danskere ser au pair som et arbejde

Danskerne opfatter ikke au pair-ordningen som kulturel udveksling, hvilket ellers er det officielle formål.