Archive

Au pair-kvinder bliver boende i Danmark

Au pair-kvinder bliver boende i Danmark

Antallet af filippinere, der får arbejdstilladelse i Danmark, efter at au pair-kontrakten er udløbet, er seksdoblet på fem år. Især sundhedsvæsnet trækker.

Et ophold som au pair hos en dansk værtsfamilie er for flere og flere filippinske kvinder blevet det første skridt på vejen til et længere ophold i Danmark med arbejds- og opholdstilladelse. I 2004 fik 48 filippinere lov til at arbejde her. I 2009 var tallet mere end seksdoblet til 295, skriver Politiken. Det er især sundhedssektoren, der trækker, hvor flere finder ansættelse som sosuassistent eller sygeplejerske.

Mange filippinske au pair-kvinder har en baggrund som sygeplejerske, blandt andet fordi den filippinske regering igennem flere år har talt varmt for, at filippinere vælger netop den uddannelse, fordi denne faggruppe er relativt lette at "eksportere" til udlandet, skriver Politiken. Filippinerne er stærkt afhængigt af de milliarder af dollar, der hvert år sendes hjem af landsmænd, der arbejder andre steder i verden.

I Dansk Sygeplejeråd mener næstformand Dorte Steenberg, at det er "helt naturligt og sundt for faget", at udenlandske sygeplejersker kommer hertil. Samtidig er der en voksende gruppe filippinske kvinder, der finder en mand og siden får permanent ophold via ægtefællen. Andre søger om opholdstilladelse for at studere.

Kilde: B.T.

Tags: Denmark Abuse